Skip Navigation LinksMission-and-Vision

Misyon ve Vizyon

Programın Vizyonu

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin uluslararası ilişkiler, medya, hukuk, ekonomi, edebiyat,  turizm ve daha bir çok alanda, gerek kamuda gerekse özel sektörde çalışacak uzman yazılı ve/veya sözlü çevirmen ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulmuştur.Öğrencilerimizin bu alanlarda gereksinimlerini en üst düzeyde karşılayacak şekilde bilgi, beceri ve deneyimle donatılması ve birincil hedefimizdir.Hem iş hayatının gerektirdiği teknolojik ihtiyacı hem de kültürel altyapıyı destekleyen ders içerikleri ve deneyimli akademisyenlerin yanı sıra profesyonel çevirmenler den oluşan kadrosu ile daha ilk sınıftan başlayarak, öğrencilerini  profesyonel çevirmenliğe hazırlamayı ilke edinen bir eğitim programına sahip olan bölümümüzün  amacı, Mütercim Tercümanlık alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilen, çağın teknolojilerine hâkim, nitelikli, kültürlerarası iletişimde uzman ve meslek etiğine sahip çevirmenler yetiştirmektir.

Programın Misyonu

Günümüzde küreselleşme sürecinin ivme kazanmasıyla,  uluslararası iletişimin önemi artmıştır. Uluslararası ilişkilerden günlük yaşama, ticaretten medyaya, hukuktan siyasete kadar her alanda çeviri faaliyetlerine her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulmakta, bu da çeviri mesleğinin önemini çok daha fazla artırmaktadır. Bölümümüz bu ihtiyacı karşılamak üzere,  uzman yazılı ve/veya sözlü çevirmenler yetiştirme amacıyla 2005 yılında kurulmuştur.